Ingrediënten :
200 gr bloem
15 à 20 gr gist
½ koffielepel zout
50 gr boter
20 gr suiker
1 ei
1dl melk
1 soeplepel olie
bosbessen
Bereiding :
De bloem zeven in een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Strooi het zout op de randen.
Meng de gist in een beetje lauwe melk en giet deze samen met een beetje suiker in het kuiltje en bedek dit met bloem om het te laten rijzen.
Melk en olie er bij voegen. Dan met de vingertoppen alle ingrediënten tezamen kneden tot een samenhangend geheel. Nu de gesmolten boter er bij voegen.
Het deeg nogmaals kneden en 30 minuten laten staan om te rijzen. Met een deegrol het deeg uitrollen tot een ronde plak en deze in de (beboterde) vorm leggen. Prik met een vork, gaatjes in het deeg. Laat dit 15 minuten rusten. Vóór het garneren wordt het deeg met ongeklopt eiwit bestreken.
Breng er nu een dikke laag bosbessen op. Plaats de taart midden in de voorverwarmde oven (250°) gedurende 15 -20 minuten. Laten afkoelen en met suiker bestrooien.