Reeragout met een bruine Lupulus
Ingrediënten :
2 kg reeragout
250 g spekreepjes
1 bruin bier Lupulus 75cl
500 g oesterzwammen
5 sjalotten, 3 wortelen
3 eetlepels bruine suiker
3 laurier blaadjes
2/3 takjes tijm
25 cl room
2 x 100 g margarine
Maïzena
Zout & peper, olijfolie
Bereiding :
Laat een nootje margarine smelten in een stoofpan. Bak de stukken ragout goudbruin door een geutje olijfolie toe te voegen. Hak de sjalotjes fijn en voeg ze toe, en daarna ook de laurier, de tijm en de fijngesneden wortelen. Bak het spek goudbruin in een pan en voeg het toe, daarna de bruine suiker, zout en peper. De Lupulus bijgieten en alles afdekken. Laat dit alles gedurende minstens 3 uur sudderen op een zacht vuurtje en keer van tijd tot tijd de stukken om. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en laat ze met een nootje margarine koken tot indikking van het kookvocht. Zet ze opzij. Voeg de champignons en de verse room pas vlak voor het opdienen toe. Bind de saus met maizena en breng ze indien nodig verder op smaak. Opdienen met huisbereide frietjes of kroketten.