Ingrediënten :
250 g mascarpone
3 eieren
100 g suiker
20 cl bruin bier La Lienne Noire
+/- 20 lange vingers
Bittere cacaopoeder
Bereiding :
Klop 3 eigelen en suiker krachtig tot een helder en schuimig mengsel. Voeg vervolgens de mascarpone toe en vermeng alles tot een mooi homogeen resultaat.
Klop de eiwitten van de 3 eieren tot sneeuw, met toevoeging van een snuifje zout, en vermeng dit met de room van de mascarpone. Opgelet: om een zacht schuimig en licht mengsel te behouden, mag het wit niet "gebroken" worden. Meng dus voorzichtig van boven naar onder met een siliconespatel terwijl u uw kom telkens een kwartslag draait.
Spreid een laag mascarponeroom over de bodem van de schotel, daarna een laag koekjes die vooraf in het bier werden gedrenkt. Snijd het uiteinde van de koekjes af zodat ze perfect tegen de wand van uw kom passen. Gebruik de eindjes om de gaten in het midden van uw tiramisu te vullen.
Herhaal deze operatie en eindig met een laag mascarponeroom. Strooi hier bitter cacaopoeder over. Plaats het resultaat voor minstens 3 uur in de koelkast.